Domo-kun Cute




Baca jea ? Kalau SUKA sila LIKE & cOmment :)

Saturday, 24 December 2011

Makk aku dOakan kami .. hump .


yeaa , mak aku still dOakan kami b'smaa , mak aku nak sgt aku cOuple balik gn ex aku yg nma MOHD FADZLIN BIN ABD AZIZ .
nma pndek dea just kami pgl ALIM , taw knp mak aku still sygkan dea & nak aku b'satu blik gn dea ? sbub dea soag yg Hormatkan oag tua2 , law hampa smua tya pa2 soalan kt dea , dea akn jwb , tp dgn nada yg lmbutt sgt2 .. smpai aku pOn tk dngaq kdg2 . msa dea ekOd satu famly aku g HOLIDAY kt lngkawi , aku asa cm dunia nie kami jaa yg pnya .. nak blik putaqkan msa tu law bole ..
dea oag ganu , tp eja kt sepang . dea pOlis bantan kt KLIA jaa . bkn PDRM . btw aku tk kesah .. kami kenai dlue pOn kt MYSPACE jgakk . lma dh . 3tahun lepas . dlue aku mlas nak lyan dea , taw sbub pa ? sbub aku tgOk muka dea cm banglaa >.< pdhal cm pakistan . nenek dea ad cmpuran skiet . tp mak abah dea mmg baik gn aku & keluarga .. b'balik pd cita kt lngkawi uhh , taw dak msa tuu firts TIME kami dua b'jupa . skaly gn fmly2 , dua2 tk sbaq asaa nak jupa . yela firts time kn , dea sgOp mai dri jauh gn moto RXZ dea uh .. dgn sjuk laa gntOk laa . hujan laa , sgOp redahh smata2 nak jupa aku gn fmly .. kbtulan time tu kami nak p bcuty , bub tu ajk dea skaly :)
time dea smpai tuu , aku asa rinduuuuuuu sgt at dea , dea laa wjah yg firts aku nak tgOk slain pakcik teksi tuu ;DD sory nah pkcik ? hehehe . dea marka sayerr , tp tu dlue :-(  sknk nie lainn . eh2 ? awad sdey nie , dh2 lap ayaq mata uh . tkmau nageh nah ? hahaha .
saat tuu , aku hapy sgt2 . dea pOn asa yg smaa . start edOk tu kami skluarga gn pkwe aku nie ( ex ) p ler jln2 satu LANGKAWI .
best sgt2 , asa cm nak p lagii . nek jetski gn dea , p tmpt akuarium . hmp .. mcm2 tmpt kami p .. asa cm suami isteri pOn ada .
mlm tu pewOt dea lapaq sgt , tp fmly smua dh penat . depa pOn dok siap2 nak tidOq , btw ex aku lapaq . mak aku pOn soh p teman dea mkn kt sbrang jln mOtel uh . aku pOn dgn pkai baju klwar , dea gn baju melayu puteh . dua2 kuaq p mkn . perghhhhhhhhh siOt ! mcm suami isteri sgOh bhaii >.<' dinner ohh mlm tuhh :D best sgt2 . dOk b'kongsi mcm2 cqitaa . dea pOn ckp kami dh macam pgantin baru dah . mai HoneyMOON kt langkawi , time tu dea ckp , law kawen gn aku & insyaAllah law jdOh kami , dea nak mai honeymoOn kt langkawi lagi skaly gn aku .. tp apaa leh buad ? kita cuma m'rancang , Allah yg mnentukan sglanyaa .. 3hary 2mlm dOk kt langkawi ..
time nak balik sg.lalang uh , dea ekOd p uma aku . yelaa nak taw jalan uma aku kan ? bub 6ty angah aku kawen , sng dea nak engt .. kapel pnya kapel . hari p'kahwinan akak aku dh pOn tibaa . dea turun pdang jgak . tidOq uma akuu .. yela nak tidOq mna g ? homestay penoh gn sdara mara aku . gpOn dea segan laa . so mlm tu dea tidOq blik aku , aku tidOq blik mak aku . hahahahahha , jadi anak mak ;DD . bila habes kndri & settle smua . dea pOn kna b'angkat blik KL , bub kena keja .. time dea dOk salam2 sdara mara aku smua , aku t'kejut sbub dea pgl kt abah aku " ABAH " . uishhhhh , hehehehe . asa cm suami akuu tu nak p b'angkat ke luaq negara ! hahahahah
tp abah aku dh dpt agk , law kita t'gesa pgl abah kt ayah makwe depa . mmg tk kekal . tp tktau la abah aku ckp , kata oag tua2 myb .. jdOh d'tgn tuhan .. 4hary lepas kndri , dea dh balik KL . tp lepas tu tktau knp perangai dea b'ubah sgt2 , pelik ! dea mcm nak jauhkan diqi dri aku .. apa silap & salah aku ? aku pOn heran . aku just mmpu b'doa yg tbaik uat deaa .. tkpelaa . myb bkn jdOh aku gn dea .. mak , deksue mnx maaf bub tk dpt jga hbgn dksue gn alim , dksue mmg still sygkan alim mak .. dksue tau 1 fmly kita sygkan alim .. alim baik sgt makk .. tk pena dksue dpt laky sbaik deaa .. soag yg lemah lembut , baik haty , sopan . smua ad pd dea mak . tp mnsia tk perfect . smua oag ad uat slapp .. dksue mafakan dea mak . dea pOn dh mnx maaf gn mak ats p'buatan dea ..
Btw mak aku sllu doakan kami bsama . td ptg mak aku ada bkk cita psai alim , mak aku ckp " alangkah bek nyaa law hmpa kapel balik dik , mak yakin sgt pas hg keja 6ty msty dea caqi hg balik , myb sknk dea tkmau kcau hg dok sekolah lagi . lepas spm nie , tgOk result , hg apply laa POLIS mcm cita2 yg hg nak tuuu ." arghhhhhhhh !! aku nagess doe mak aku ckp cm tuuu , mak aku mai sbaq kn aku :'( makk , dksue syg alimm .. dksue tktau cmna k'adaan dea sknk , sehat or tak . tah2 dh tunang , tah2 dh kawen . mak , doa soag IBU sllu d'makbulkan . dksue syg alim makk .. knp dea uat dksue cmniee .. mak sllu ckp dea akn cari dksue balik suatu hary 6ty , alngkah bek nyaa law ap yg mak ckp smua betOi .. ya Allah , makbulkn laa dOa emak akuu ya allah .. law tkdk jdOh aku gn alim aku redhaa :) 
To Zurulnorhisyam , syg mnx maaf bub cita smua nie kt blOgger , syg tk tahan agy nak smpan lam haty ..
wlOpon syg still sygkan dea , tk b'mkna dea akn kmbali :) jgn isaw k . law ad jdOh kita alhamdulillah .. syg pOn sygkan b slmanyaa :)
Nie pict KENANGAN aku gn ex ..
msa nie baqu pas nek JETSKI :)
kt MOTEL :)
Abg helang d'belakang :)
time kenduri kak aku :)
:)
aku suka sgt pict nie :) dea hapykan aku dgn pict nie msa aku m'cuka gn dea ..


nie jela yg dpt aku tnjuk skiet2 , tkmOw laa byk2 . perasaan buncit pOn kena jaga , taw at dea msty dea terasa . jgn ase cm tu k syg ? syg mnx maaf , tp syg tkdk niat pOn :) i'm still LOVE YOU :)



6 comments:

haffizmohdnoor said...

wah..sweet couple.. Apis doakan bahagia oke.. BF pon hensem hehe :)

Norsuhaida said...

hehehe , Btw yg sue cita nie pasal exbOyfriend ler :)

Cik Puan Muda Umi said...

nsem laaa,xmacam bangla..hehe..rugi tau putus bila family dah bgi restu..hihi

Eikyen said...

untong lhaa couple dpt restu fmily
rugi dhaa clash . haa
hope dpt cple balek
jdoh x kemane

http://allabouteikyen.blogspot.com/2011/12/ya-allah-dia-nak-pergi-tinggalkan-aku.html

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Sedeynya stori ni...
Ermmm...tatau nak cakap pe!
Insyaallah, klu ada jodoh, x kemana kan! Hopefully Sue akan jumpa chenta hati sue nanti (^^,)

Norsuhaida said...

Thanks syg's semuaa . InsyaAllah law jdOh tk ke mnaa kan ?
Allah sntiasa d'sisi kita :)
sue tkkn m'galahh :)
thanks lagi sekaly :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...